Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Bemutatkozunk

Gyülekezetünk Sárbogárdon, Fejér megye déli részén, Székesfehérvártól 35 km-re található. A másik két nagy történelmi egyház kontinense között kicsiny sziget ez a 110 fős evangélikus gyülekezet. Soha nem volt itt nagy gyülekezet azóta, hogy az első evangélikusok az 1740-es évek körül letelepedtek a környéken.

A gyülekezet túlnyomó része a hatvanas években egyesült, s 1986-tól várossá nyilvánított egykori községek közül a két legnagyobbikon, Bogárdon és Miklóson él, s mindkét településrészen saját templom várja az összegyülekező híveket. Nem kevesen élnek azonban a környező települések valamelyikén (Alap, Alsószentiván, Káloz, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagylók, Sáregres, Szabadegyháza), amelyek szórványként az egyházközség részét képezik.

Örülünk, hogy vagyunk, létezünk. De élni is szeretnénk és növekedni! Piciny szigetünkön még sokan otthont találnának a környék további 250 evangélikusa közül. Hol vagytok, leendő testvérek? Keresünk benneteket, de ti elrejtőztök...

Szeretnénk komolyan venni Jézus Urunk missziói parancsát, s tudatosan hívogatni más felekezethez nem tartozókat is. Szeretnénk, ha ez a missziói gyülekezet valódi, a szó bibliai értelmében vett gyülekezetté válna, amely bűneikből Krisztus vére által megtisztított, hitüket tudatosan valló és megélő emberek közössége.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Gyülekezet honlapja

Elküldte barpad idő 10:53
Őszintén - minden elfogultság nélkül - szeretnék gratulálni a gyülekezet honlapjához. Szerettem volna a Magyarországi Gedeon Társaság bibliaosztó munkájához gyűjteni az evang. egyházközségekről, ott szolgálókról adatot gyűjteni, de honlapok túlnyomó része erre alkalmatlan. Bizonyára nagy munka volt ez a korszerű elérhetőség összeállítása, de ez a jövő útja az információk elérhetőségének.
Isten áldását kérem a gyülekezet minden tagjára!
Erős vár a mi Istenünk!
Bőjtös Árpád
« 2024. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930