Közelmúlt

Hittantábor

Csodálatos öt napot töltöttünk el mintegy harminc gyermekkel és néhány szülővel az idei hittanos gyermektáborban július 1-5. között Sárszentmiklóson. "Sivatagi utazáson" vettünk részt, a vezetőnk maga Jézus volt, és a bibliai történeteken át elérkeztünk az oázisig - és arra gondoltunk, hogy Jézussal együtt valóban megérkezünk az örök országba. Sok játék, kirándulás, vízicsata, sivatagi kalandok tették élménydússá a hetet. A képek talán közel hozzák a tábor történéseit és hangulatát. Augusztus végén tábortalálkozón elevenítjük majd fel az akkorra már halványuló emlékeket, és készülünk a szeptemberben kezdődő "utazásra".

Bővebben…

Családi missziói nap

Június 29-én színes evangéliumi program és - végre! - nagyszerű idő várta a családi nap résztvevőit a miklósi templom szép kertjében. Minden korosztály megtalálta a számára érdekes programot. Volt igehirdetés, bábelőadás, pantomim, ifjúsági zenekar, motoros úti beszámoló, előadás a szeretet nyelveiről, "láthatatlan színház", faragó kézműves, és kitűnő pörkölt. Köszönjük a távolról érkezetteknek: Baranka Györgynek és Marikának, a nagytarcsai ifinek és Sefcsik Zoltánnak a szolgálatát!

Bővebben…

Gitársulisok hangversenye

Május 30-án a sárbogárdi gyülekezeti házban gyülekezetünk gitársulijának öt kis növendéke adott ízelítőt azokból az énekekből és dallamokból, amelyeket a tanév során megismertek - a gyülekezet örömére és szüleik büszkeségére. A gitársuli tagjai a 2012/13-as tanévben: Bőjtös Benedek Árpád, Harmath Kitti, Kántor Ignác, Sándor Flóra és Szarka Tímea voltak.

Bővebben…

Tavaszi hangverseny

Számunkra kedves hagyománnyá vált, hogy tavasszal a Sárszentmiklósi Általános Iskola énekkara és a Violin Zeneiskola növendékei hangversenyt adnak miklósi templomunkban. Nem volt ez idén sem másképp. Május 23-án Horváthné Mikuli Erzsike és Jákob Zoltán tanítványai, valamint más közreműködők jóvoltából ének és zene töltötte be 143 éves templomot - sokunk örömére.

Bővebben…

2013. május 19. Pünkösd ünnepi, konfirmációi istentisztelet

Május 19-én Sárszentmiklóson pünkösdi ünnepi istentiszteleten megkonfirmáltuk Bolvári Gábor ifjú testvérünket. Kívánjuk, hogy egész életében hűségesen kitartson hitvallása mellett. Ehhez kérjük Szentlélek Isten megtartó erejét egész életére!

Bővebben…

Országos hittanverseny döntője: Nagylók újra a legjobb 6-ban!

A nagylóki hitttanosok idén is kimagasló eredményt értek az országos evangélikus hittanversenyen: a 6. helyen végeztek. Van miért hálát adni Istennek az április 27-i versenyre gondolva.

Bővebben…

Húsvéti klub Nagylókon

Minden évben, minden nagy ünnepen gyermeknyelven is elmondjuk a Jézus-történet aktuális részét. Április 7-én, húsvét ünnepe utáni első vasárnapon az iskolában gyűltünk össze a nagylóki gyerekekkel, kiegészülve néhány sárbogárdi hittanossal. Feltámadás története, sok éneklés, társasjáték készítése, sütizés... Nagyon jó élmény volt!

Bővebben…

Passió Sárbogárdon

Ritka alkalom, amikor a saját szemünk előtt elevenedhet meg Jézus Krisztus szenvedéstörténete. Ezt éltük át március 25-én, hétfőn, 15.30-kor a sárszentmiklósi evangélikus templomban, ahol a Nemescsó-Meszlen-Acsád-Kőszegdoroszló Társult Evangélikus Egyházközség ifjúsága adta elő a passiót.

Bővebben…

Hírlevél

Az elmúlt néhány év Hírlevelei gyülekezetünk életéről nyújtanak áttekintést.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031