Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Közelmúlt Országos hittanverseny döntője: Nagylók újra a legjobb 6-ban!
Bekezdések

Országos hittanverseny döntője: Nagylók újra a legjobb 6-ban!

A nagylóki hitttanosok idén is kimagasló eredményt értek az országos evangélikus hittanversenyen: a 6. helyen végeztek. Van miért hálát adni Istennek az április 27-i versenyre gondolva.

 
 

A tavalyi nem várt óriási siker - a nagylóki evangélikus hittanosok megnyerték korosztályukban az országos hittanversenyt - magasra tette a mércét az idei versenyen. Több héten át készültünk: hittanórákon és iskolán kívüli közösen, illetve szülői segítséggel otthon. A verseny mottója a 150. zsoltár egyik sora volt: "Minden lélek dicsérje az Urat!". E köré a gondolat köré épültek a bibliai történetek.

A döntő helyszine a budapesti Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola volt. A nap nem csak tudáspróbából állt, hanem gyermekműsorral, gyermekjátékokkal is készültek a szervezők. Éneklés, áhitat, verseny, kézműves foglalkozás, rajzverseny is helyet kapott a nap során.

Több, mint száz gyülekezeti csapat indult a 3-4-es korosztályban, közülük a legjobb 16 jutott a döntőbe. A nagylóki evangélikus hittancsapat tagjai Csibi Laura, Denkó Erik, Lukácsi Nóra és Répási Anna voltak.

Az eredményhirdetés utáni elszontyolodást -"nem sikerült újra nyerni" - hamar felváltotta az öröm. Megértettük: a hittanversenyen, a rá való készülés során, a közösség, barátság ápolásában, a Jézussal való hit mélyülésében sokkal többet kapunk, mint az oklevél. A hazafelé tartó vonatra várva már együtt énekeltük a nap énekét: "Nem lesz egyedül a szívem többé, glóri, halleluja!"

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. március »
március
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031