Tájékoztató a hit- és erkölcstanról

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

A 2013/14-es tanévtől kezdődően az általános iskolák elsős és ötödikes tanulóinak az órarendjébe bekerül heti egy órában az erkölcstan vagy a helyette választható hit- és erkölcstan tantárgy. A Magyarországi Evangélikus Egyház az alábbiakban a szülők döntéséhez szeretne segítséget nyújtani.Mi jellemzi az evangélikus hit- és erkölcstanórát?

Az evangélikus hit- és erkölcs-tanórán foglalkozunk mindazokkal a témákkal és kérdésfelvetésekkel, amelyeket az erkölcstanóra tárgyal. Például: Ki vagyok én? Hol a helyem a családban, az iskolában, a közösségekben? Mit jelent a hazaszeretet? Mindezeket a kérdéseket azonban a Biblia tanítása és egyházunk évszázados hagyományai alapján vesszük sorra, de ennél több, az életünk egészére vonatkozó kérdésekről is tanulunk. Például: Hogyan tapasztalható meg Isten szeretetének ereje? Mitől teljes az életünk? Milyen értékeket közvetít a Biblia?

 

Mit tanít az evangélikus hit- és erkölcstanórán a tanár?

Az órákon a diákokat az életük kérdésein keresztül juttatjuk el a Biblia, valamint az egyház tanításának és történetének ismeretéhez. A tananyag feldolgozása során hangsúlyt fektetünk a személyes lelki és érzelmi fejlődés elősegítésére, továbbá az erkölcsi érzék mélyítésére is.

 

Melyek az evangélikus hit- és erkölcstanórák fő témakörei?

Jézus életének és tanításának megismerése. Önismeret.  Emberi kapcsolatok.  A közösség és a környezet jelentősége életünkben.

 

Ki tartja az evangélikus hit- és erkölcstanórát?

A helyi evangélikus egyházközség lelkésze vagy hitoktatója.

 

Ki járhat evangélikus hit- és erkölcstanórára?

Bárki választhatja az evangélikus hit- és erkölcstant. A jelentkezésnek nem feltétele sem a keresztség, sem az evangélikus egyházhoz tartozás.

Mi a jelentkezés módja?

A szülő nyilatkozik arról, hogy gyermekét szeretné beíratni az evangélikus hit- és erkölcstanórára. A leendő elsős gyermekek szülei a beiratkozás alkalmával, a leendő ötödikesek szülei pedig 2013. május 20-ig jelezhetik döntésüket az általános iskolában.

 

Bővebb információért keresse Bőjtös Attilát. (06-20/824-6760)

Szeretettel várjuk gyermekét a 2013 szeptemberétől induló hit- és erkölcstanórákon!

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --&ampA A
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031